20-03-2016 - Best, Buurman raakt zelf gewond bij redden kinderen uit brandende woning in Best

BEST - In een woning aan de Prins Bernhardlaan in Best heeft in de nacht van zaterdag op zondag een felle brand gewoed. In het rijtjeshuis waren een vader en zijn drie dochters aanwezig toen de brand rond 4.50 uur op de benedenverdieping ontstond. De vlammen verspreidden zich razendsnel en in korte tijd stond de woning van beneden tot boven volledig in brand. De vlammen sloegen op een gegeven moment zelfs uit het dak. De kinderen hingen uit de ramen en een buurman snelde toe om de kinderen uit de brandende woning te redden. De man verdraaide daarbij echter wel zijn eigen knie.

Zowel de drie kinderen, hun vader als de buurman zijn met ambulances overgebracht naar het ziekenhuis. De bewoner en zijn dochters zouden rook hebben ingeademd maar waren wel aanspreekbaar. Een in allerijl opgeroepen traumahelikopter is niet meer ter plaatse geweest. De brandweer had de brand relatief snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de woning volledig is uitgebrand.

Stichting Salvage is namens de brandverzekeraar van de bewoners ter plaatse gekomen om de eerste noodzakelijke maatregelen te treffen. Zo zal onder meer tijdelijk onderdak moeten worden geregeld omdat het huis voorlopig onbewoonbaar is. Over de oorzaak van de brand is niets bekend. De politie en het team brandonderzoek van de brandweer gaan hier onderzoek naar doen.